PicoZirk

Hosokawa Alpines berømte, velrenomerede sigtemøller i ZPS serien (Zircoplex) hedder i Picoline udgaven selvfølgeligt PicoZirk

Kombinationen af en effektiv slagmølle og en vindsigte er essensen i Hosokawa Alpines sigtemøller i ZPS serien (Zircoplex). Mølletypen har vundet stor udbredelse som et pålideligt og effektivt værktøj til at - i kraft af den indbyggede vindsigte - at nå fine slutprodukter samt et reduceret energiforbrug sammenholdt med sigtemøller af jet mill typen. Med PicoZirk kan processe nu også gennemføres i helt lille skala !

I PicoPlex fødes møllen med produktet ind oven på malepladen hvorefter produktet formales ved kollision med og i mellem slagler og maleelementerne på siden af malekammeret. Produkt som er formalet tilstrækkeligt fint forlader møllen gennem sigtehjulet mens grovere partikler smides tilbage i formalingszonen til yderligere neddeling.

Et billede siger som bekendt mere end 1.000 ord og derfor illustrerer animationen nederst på denne side måske på lettest vis princippet i Zirkoplex og dermed PicoZirk møllerne !